OpenFlow wijzigen wijzigen wijzigen Spaans Pools

OpenFlow is een communicatieprotocol.
Om precies te zijn is OpenFlow het protocol dat via een netwerk toegang geeft tot het 'forwarding plane' van een netwerkswitch of -router.

ONF definieert OpenFlow als de eerste standaard communicatie-interface die is gedefinieerd tussen de controlerende en doorsturende lagen van een SDN-architectuur.
OpenFlow geeft directe toegang tot en manipulatie van de forwarding plane van netwerkapparaten zoals switches en routers, zowel fysiek als virtueel (hypervisor-gebaseerd).
Een protocol als OpenFlow is voor SDN nodig om netwerkbesturing te verplaatsen van propriƫtaire netwerkswitches naar besturingssoftware die open source is en lokaal wordt beheerd.
Enkele leveranciers van netwerkswitches en routers zijn Alcatel-Lucent, Big Switch Networks, Brocade Communications en Radisys.

Kort samengevat:

OpenFlow is een nieuwe benadering van netwerken die voorziet in gescheiden besturings- en gegevenslagen om de activeringsfunctionaliteit te verbeteren.
OpenFlow maakt een accurate en gedetailleerde controle van het gegevens-doorsturingspad mogelijk en wordt gepromoot door de ONF.