Ansible wijzigen wijzigen wijzigen Spaans Pools


Ansible is een term die door Ursula K. Le Guin in haar roman Rocannon's World uit 1966 werd gebruikt en een verwijzing is naar een fictieve communicatiesystemen.

Het Ansible open-source software pakket / engine, is een stuk gereedschap dat in 2013 is ontwikkeld door Michael DeHaan. In 2013 startte hij ook de gelijknamige Anisible Inc., die in 2015 overgenomen werd door Red Hat. Michael DeHaan is ook bekend als auteur van de provisioning-servertoepassing Cobbler.


Ansible is een voorziening, configuratiebeheer en applicatie-implementatie tool die infrastructuur als code mogelijk maakt en orchestratie en vele andere IT-processen automatiseert.
Het draait op veel Unix-achtige systemen, en kan zowel Unix-achtige systemen als Microsoft Windows configureren. Het bevat een eigen declaratieve taal om systeemconfiguratie te beschrijven. Ansible maakt tijdelijk op afstand verbinding via SSH of Windows Remote Management (waardoor PowerShell op afstand kan worden uitgevoerd) om zijn taken uit te voeren.

Ansibele werkt op basis van Yaml maar is ook via Ansible’sjson_query.php' target=vier> json_query middels JSON te benaderen.

RED HAT zegd over Ansible het volgende :

Met Ansible automatisering kunt u software installeren, dagelijkse taken automatiseren, infrastructuur implementeren, beveiliging en compliance verbeteren, systemen patchen en automatiseringen binnen uw organisatie delen.


Ansible verbindt uw netwerkknooppunten en brengt kleine programma's, modules genaamd, over naar de knooppunten. Modules worden gebruikt om automatiseringstaken in Ansible uit te voeren. Deze programma's worden geschreven als bronmodellen voor de gewenste toestand van het systeem. Ansible voert de modules uit en verwijdert ze zodra de uitvoering is voltooid. Zonder modules zou u moeten vertrouwen op ad hoc commando's en scripts om taken uit te voeren.