SSL wijzigen wijzigen wijzigen Spaans Pools
SSL is de afkorting van Secure Socket Layer.
SSL is een klein databestand, dat wordt gebruikt bij authentificatie-, integriteits- en vertrouwelijk-heidsmechanismen voor het betalingsverkeer via het world wide web, zeg geldtransacties, maar ook voor e-mail beveiliging.
SSL is in 1994 door Netscape ontwikkeld en gebaseerd op een cryptografische sleutel voor de validatie van de domeinnaam op een webserver.
In 1997 werd door Netscape de Open Source uitvoering van SSL geproduceerd die nu OpenSSL heet.
SSL is een versleutelmethode, waarmee de veiligheid van het data verkeer wordt verhoogd. Ook HTTP is middels SSL te beveiligen. Het resultaat is dan HTTPS, waarbij de toegevoegde S voor secuur staat.
De nieuwere SSL certificaten ondersteunen ook TLS Transport Layer Security protocol, hetgeen nog veiliger schijnt te zijn.

SSL certificaten worden door een Certificate Authority zeg vertrouwde certificaat autoritijd uitgegeven. De kosten beginnen bij 5 euro en kunnen tot 300 euro per jaar oplopen. Echter is het ook mogelijk om via Let's Encrypt een gratis certificaat te bemachtigen.
Met OpenSSL is het mogelijk om een eigen CD te maken en te certificeren.

OpenSSL wordt standart geleverd met een reeks van uitgebreide tools om uw eigen kleine Certificaat Autoriteit (CA) te creeren. Het voordeel van een eigen CA is duidelijk, vooral als meerdere diensten gratis via SSL/TLS moeten worden beveiligd.