DevNet wijzigen wijzigen wijzigen Spaans Pools

DevNet is een acroniem voor Development Network.

De term devnet word zowel door Cisco als ook door IOTA gebruikt.

Cisco_DevNet:

Cisco's DevNet is een ontwikkelaarsprogramma van Cisco, dat ICT-professionals en of -ontwikkelaars moet helpen bij het ontwikkelen van applicaties op basis of als integraties van Cisco-producten, platforms en API's.

Cisco DevNet omvat Cisco's producten op het gebied van software-defined networking, beveiliging, cloud, datacenter, IoT, samenwerking en open-source softwareontwikkeling.

De site developer_cisco_com biedt ook leer- en sandboxomgevingen, evenals een videoserie voor wie wil leren coderen en apps wil testen.

IOTA DEVNET:

IOTA is geen blockchain, IOTA is een schaalbaar open-source communicatieprotocol met tokens (cryptocurrency) voor een waardeoverdracht, het wordt ontwikkeld en aangeboden door de non-profit IOTA Foundation (stichting naar Duits recht) met hoofdkantoor in Berlijn. De naam IOTA komt van het oude Griekse alfabet (Ἰῶτα 'de kleinste letter') en betekent 'iets kleins'. De jota is de 9e letter van het oude Griekse alfabet en werd in de oudheid op dezelfde manier uitgesproken als nu, namelijk i; ook de Latijnse letter i is ervan afgeleid. In het IOTA communicatieprotocol staat de i voor 1 jota en is de kleinste verhandelbare eenheid van waarde in het netwerk, wat de cirkel rond maakt voor ' iets kleins '.

Het doel van de IOTA Foundation is om een vertrouwenslaag te creëren voor het Internet of Everything (IoE), waarmee apparaten in het IoE op een onveranderlijke manier en kosteloos gegevens en waarden met elkaar kunnen uitwisselen. In samenwerking met de industrie en de Object Management Group streeft IOTA ernaar haar communicatieprotocol te standaardiseren. Met een hoog niveau van interoperabiliteit zal IOTA het 'grootboek van alles' zijn, waarvan de infrastructuur ook zonder toestemming door externe toepassingen kan worden gebruikt.