Cloudflare

Cloudflare Inc., uit San Francisco is een internet bedrijf dat een Content Delivery Network(netwerk voor het leveren van inhoud), internetbeveiligingsdiensten en gedistribueerde DNS-diensten (Domain Name Server) aanbiedt, die zich tussen de bezoeker en de hostingprovider van de Cloudflare-gebruiker bevinden en als een omgekeerde proxy voor websites fungeren.

In 2009 ontwikkelden Michelle Zatlyn, Lee Holloway en de huidige CEO Matthew Prince Cloudflare 2009. De officiƫle lancering werd aangekondigd op de TechCrunch Disrupt Conference in september 2010.
In 2010 werden ongeveer 150 miljoen interacties van individuele gebruikers met 5 miljard pageviews per maand geteld.
Begin 2012 werden ongeveer 250.000 websites beveiligd tegen onnatuurlijke pieken in de opvraag.
In juni 2012 is Cloudflare een samenwerkingsverbanden aangegaan met verschillende webhosterss om hun Railgun technologie te implementeren.
In maart 2013 werden er meer dan drie keer zoveel, ongeveer 780.000 pagina's beschermd.
Sinds 29 september 2014 biedt Cloudflare all zijn klanten een gratis SSL-encryptie aan onder de naam Universal SSL, die wordt gerealiseerd door Server Name Indication.

Sinds medio 2018 host Cloudflare de servers voor Mozilla om de DNS over HTTPS (DoH) service te leveren. Er zijn wel strikte overeenkomsten inzake gegevensbescherming gesloten.

Naast de Hackergroep LulzSec telt ook Wikileaks tot de enorme klantengroep van Cloudflare.

Alternatieven voor DoH zijn DoT (DNS over TLS),DNSCurve en DNSCrypt. Cloudflare bied ook de DoT service aan.