Git wijzigen wijzigen Spaans PoolsGit, van Linus Torvalds, is de benaming van een open source software voor het bijhouden van wijzigingen in een verzameling bestanden.

Hierover zegt hij:

Git is Brits jargon voor 'stom persoon'.
Ik ben een egoïstische hufter en ik vernoem al mijn projecten naar mezelf. Eerst 'Linux', nu 'git'.
Ik heb er ook een acroniem voor verzonnen-Global Information Tracker-maar dat is eigenlijk een 'backronym', [iets] dat achteraf is verzonnen.


Volgens Linus Torvalds is Git een SCM (Source Code Management)
Git is een gratis en open-source versiebeheersysteem, oorspronkelijk gemaakt door Linus Torvalds in 2005. In tegenstelling tot oudere gecentraliseerde versiebeheersystemen zoals SVN en CVS, is Git decentraal: iedere ontwikkelaar heeft de volledige geschiedenis van zijn code opslagplaats lokaal.

Git heeft ook uitstekende ondersteuning voor vertakkingen, samenvoegen en het herschrijven van de repository geschiedenis, wat tot veel innovatieve en krachtige werkwijzen en gereedschappen heeft geleid. Pull aanvragen(requests) zijn zo'n populaire tool die teams in staat stelt samen te werken aan Git branches en elkaars code effici├źnt te reviewen.
Git is vandaag de dag het meest gebruikte versiebeheersysteem ter wereld en wordt beschouwd als de moderne standaard voor softwareontwikkeling.

Zie ook Github.