Muziek & Michael Jordan Twitter

Opmaak Vleur Stip

Op zaterdag 11 juni 2011 was het weer zo ver.
Wil Stip organiseert voor de vierde keer voor een select geselschap Opera aan de sGravenweg.
Speciale gast solisten zijn die dag Claudia Patacca - sopraan en Edmund Toliver - Bas.
De muzikale basis van het spektakel vormt het projectkoor MEZZAVERDI van Wil Stip wat is samengesteld uit leden van het Rotterdams Opera Koor, het Amsterdams Operakoor, Euphonia en Orpheus.
Verder zongen Hans Scheur - tenor en Ago Verdonschot - Bariton en tevens dirigent en belast met de muzikale leiding van deze fantastische dag. Op de piano werd de begeleiding verzorgd door Caecilla Boschman.
Het geheel werd vlekkeloos gepresenteerd en aan elkaar gepraat door ladyspeaker Marion van der Veer.
Zelf mocht ik als eerste tenor op de achterste rij een bescheiden bijdrage leveren.
Nadat Claudia Patacca en het mannenkoor Il santo nome Onvergetelijk was het Old man river van Edmund Toliver en met een knipoogje werden door Ago, Hans en Claudia
Ich stehe voll Zage uit Die Fledermaus ten gehoor gebracht.

Al in al was het een fantastisch muzikaal spektakel.Muziek en ik. Waar en waneer is het begonnen .....

DJ Michael Jordan
Zolang ik mij kan herinneren ben ik wel met muziek omringd en bezig geweest. Van kleins af aan hoorde ik vooral veel klassieke muziek en mocht of moest ik mee naar de zanglessen van mijn moeder. Dat was reuze interessant.
Op gegeven moment mocht ik dan ook muziek voor anderen ten gehore brengen. Plaatjes draaien in de jaren 70. Maar ja, plaatjes draaien en aan elkaar praten, grapjes maken en tegen gepaste hoeveelheden bier ook verzoeknummers draaien, kan haast iedereen.
Wat niemand voor mogelijk hield toentertijd, "Stijldansen?". Ik organiseerde het gewoon, samen met DJ collega Arie Soleil. Het was wel even wennen. In plaats van spijkerbroeken, hotpants, mini-jurkjes, plateauzolen een strakke laarzen op naaldhakken, waren de Blues Brothers, Soulkikkers en Discomeisjes opeens Dames in het lang en Heren in pak of combinatie.
Op het moment dat de Disco werd opgevolgd door More Disco, Shirleys Disco door Moor Shirleys Disco, ben ik gestopt met plaatjes draaien. In de een of andere hoek van mij platenkast ligt nog het toepasselijke nummer met de tekst "Somethingís going wrong with the singer and the song and the music isnít gentle anymore."
DJ Arie en Michael
Vanaf mijn 20e geloof ik, gedreven door heel wat mooie meisjes en evenzoveel teleurstellingen, ben ik zelf muziek gaan maken. Hoe zo iets werkt, weet ik niet. Het gebeurt gewoon. Voor teksten moet je wel gaan zitten denken, met de muziek is dat wat anders. Michael Jordan whisky and cigarette Michael Jordan iets jonger
Cuba vista In principe houd ik van alle muziek, mits het maar op muziek lijkt. Of het nu Soul, Rhythm en Blues, Motown, Jazz, Latino of klassiekers zo als Verdi en Putccini, List en Wagner, het is muziek.
Enkele leuke lichte muziekteksten heb ik hier verzameld.
Zelf speel ik de laatste tijd niet meer zo veel, maar vind het wel prachtig als bijvoorbeeld op mijn verjaardag voor mij gespeeld wordt. In dit geval echte onvervalste Cubaanse Buena Vista Social Club. Het baasje links speelt met zijn kleinzoon. Zelf is hij 72 jaar en nog altijd gek op deze muziek, de zon en de Chikas.

Het laatste dat ik zelf heb geschreven is "The price of paradise".

Jos van Duijn van de stichting JAM ,www.ouderensongfestival.nl, organiseert ieder jaar een Ouderen Songfestival.

Dit jaar mocht ik in Hendrik Ido Ambacht meedoen met Nessun Dorma, derde act, uit de laatste opera Turandot van Giuseppe Verdi.

Het geheel was door Jos van Duijn heel professioneel georganiseer en voor mij een heel bijzondere ervaring.
Er deden heel wat mensen met bijzonder stemmen aan mee.
De jury sprak in dit opzicht terecht over de "una voce particulare".
Een van de winnende deelnemers was een lid van het Rotterdams Opera Koor, waar ik sinds april 2009 mee mag zingen als 1e tenor.

Michael Jordan Nerssun Dorma